Podstawowe informacje

Jesteśmy organizacją samorządu gospodarczego, która reprezentuje firmy i organizacje z branży pokryć podłogowych. Mimo, że funkcjonujemy na rynku od niedawna, to posiadamy ogromny potencjał do realizacji wielu cennych projektów branżowych. Potencjał ten jest oparty o firmy założycielskie, których przedstawiciele posiadają duże doświadczenie przy tworzeniu, rozwoju lub uczestniczeniu w wielu uznanych organizacjach krajowych. Jesteśmy pierwszą i jak dotąd jedyną tego typu organizacją w branży. Chcemy wykorzystać ten potencjał, żeby zintegrować firmy z branży wykładzin elastycznych i tekstylnych, jak również  branży ceramicznej czy też pokryć drewnianych, sportowych i wielu innych, niemających dotąd swojej reprezentacji. Mamy sporo pomysłów, ale jesteśmy też otwarci na zaproponowane projekty. Chcielibyśmy, żeby dołączyły do nas firmy i osoby mające pomysły i energię do tworzenia czegoś nowego. W naszej organizacji jest miejsce zarówno dla tych, którzy chcieliby działać, aktywnie uczestniczyć w projektach, jak również dla tych, którzy tylko swoim członkostwem chcieliby dać znać, że jesteśmy im potrzebni. W naszych szeregach widzimy firmy małe, te jedno czy kilkuosobowe, jak i średnie czy duże. Mile widziane są podmioty zajmujące się sprzedażą lub usługą, ale również producenci polscy i zagraniczni związani z branżą pokryć podłogowych. Mamy dużą szansę stworzyć lepsze warunki do codziennego funkcjonowania firm oraz znacznie zwiększyć przewagę konkurencyjną naszych członków. Wierzymy w to mocno, bo w grupie jest siła!